Hem Bildgalleri Ordningsregler Om oss Kontakt

Om oss

Avatar
Om oss
Välkommen till Nyhems samfällighetsförening!
Nyhem är ett villaområde i Ängelholms kommun bestående av tre olika gator, Ålagränd, Abborrgränd och Mörtgränd. Det ligger vackert beläget vid Rönneå i östra Ängelholm. Området består av 127 friliggande villor, som alla är anslutna till Nyhems samfällighetsförening.

Styrelsen
Samfällighetens styrelse består av fem ledamöter och tre suppleanter. Två revisorer granskar att föreningen följer gällande lagar. Styrelsen väljs på ett årsmöte i början av varje år och har därefter ca sex träffar per år där aktuella ärenden behandlas. Viktig information som behöver förmedlas till medlemmar i samfälligheten kommer ut ca fem gånger per år via Nyhemsnytt.

Styrelsen består av:
 • Ordförande: Sigge Skålberg
 • Vice ordförande: Sune Rönn
 • Sekreterare: Jan-Olof Jönsson
 • Vice sekreterare: Lisa Jonkman
 • Kassör: Jennie Ljunggren
 • Suppelant: Filip Niltorp
 • Suppleant: David Nilsson
 • Suppleant: Peter Paulsson
 • Valberedning: Ida Hillding
 • Valberedning: Christian Hansson
 • Revisor: Torsten Ekström
 • Revisor: Jeanette Hillding
 • Revisorssuppleant: Ulla Svensson
Stadgar
Här kan du ladda ner våra stadgar. Klicka på länken nedan

Ladda ner samfällighetens stadgar...

Om området
Nyhems samfällighet består av 127 friliggande villor bestående av fyra olika hustyper:

Typ A: 1-plansvilla på 123 kvm
Typ B: 1 1/2 plansvilla med ”joddlarbalkong” på 156 kvm
Typ C: 1 1/2 plansvilla på 188 kvm
Typ D: 1 3/4 plansvilla på 115 kvm (även kallade giraffhus)

Runt bostadsområdet slingrar sig Rönneå med en kommunal gång- och cykelväg emellan. Längst upp vid Mörtgränd finns en landtunga i anslutning till Rönneå som kallas ”Gåsahalsen”. ”Gåsahalsen” brukar disponeras av samfälligheten till olika aktiviteter, när intresse finns.

På området har samfälligheten två lekplatser, 18 garagelängor samt parkeringsplatser. Vid Abborrgränd, finns även en stor kommunal lekplats.

Lån av utrustning och möbler
Om medlemmar behöver långa stegar, en lång elkabel eller bord och stolar till festligheter etc finns detta att låna av samfälligheten. Grejerna förvaras i ett förråd i anslutning till garage nummer 12 på Abborrgränd. Nyckeln finns i ett nyckelskåp med kodlås intill förrådet. Behöver du tillgång till något i förrådet så kontakta styrelsen för att få tillgång till koden. Glöm inte att ”nolla” låset när du lagt tillbaka nyckeln efter användning. Inne i förrådet finns en lista där du skriver upp det du lånar. För att flera ska ha möjlighet till att låna bord och stolar samtidigt får man låna max 2 bord och 12 stolar per gång.

Nyhems historia
Nyhems Gård är namnet på den gamla lantbruksfastighet som är grunden för området Nyhem. Gården låg i Ängelholms östra utkant och var välkänd för sina grönsaks- och jordgubbsodlingar. Ängelholms kommun köpte fastigheten och planerade villaområdet i början av 1970-talet. De första villorna var inflyttningsklara år 1976 och det tog tre år innan alla fastighetsägarna var inflyttade. På området finns en kommunal lekplats ”stora lekan”, intill Aborrgränd, där det finns några fruktträd kvar sedan tiden då Nyhems Gård hade sin köksträdgård där. Varsågod och plocka äpplen här när det är säsong!

Är du nyinflyttad i området
Samfälligheten har sammanställt en informationsfolder för dig som är nyinflyttad. Ladda ner information på länken nedan.

Infomapp nyinflyttad

Sidebar

Avatar
God grannsämja
De flesta fastigheter på Nyhem har ett gemensamt skötselområde som man ansvarar för. Är du nyinflyttad prata med dina grannar vilket som är ditt. Styrelsen genomför en inventering av alla områden.

Samfälligheten kommer löpande förbättra och förenkla grönområden så att ni får en så enkel skötsel som möjligt.
Vi finns på facebook
Avatar
Registrera dig för nyhetsbrev
Vill du få nyheter om ditt område till din mail. Registrera dig nedan.
Registrera dig...
Avatar
Bra att veta:
Nyinflyttad läs mer här...

Du vet väl att du kan låna utrustning mm. Läs mer här...